De renovatie Dobbebuurt in Amsterdam gaat van start! Dit is een project van Woningstichting Rochdale, waar Corporeal nauw bij betrokken is.

In de eerste fase van dit project worden in totaal 301 woningen verduurzaamd en op hoog niveau gerenoveerd. De woningen worden van het gas afgehaald en aangesloten op stadswarmte. De Dobbebuurt is daarmee één van de eerste bestaande buurten in Amsterdam die ‘van het gas gaan’. Bouwbedrijf De Nijs renoveert 112 woningen van de zogeheten Berghoef-blokken (vernoemd naar architect Berghoef). Coen Hagedoorn Bouwgroep renoveert 189 woningen van de Holt-blokken. 

Tussen het initiatief en de start aanleg van het warmtenet zaten slechts 12 maanden. Deze strakke en snelle planning is tot stand gekomen met behulp van de LEAN-methodiek en de begeleiding van Ruud van der Star. Daardoor konden alle bij de ontwikkeling betrokken partijen – adviseurs, bewonersvertegenwoordiging, interne projectgroep, Gemeente Amsterdam, Bouwbedrijf M.J. de Nijs en Zonen B.V., Coen Hagedoorn Bouwgroep en Nuon/Vattenfall – de planning waarmaken.

Goed bezig, Ruud!

Open chat
1
Hoi, dit is Dirk Jan, kunnen we jou ergens mee helpen?
Powered by