Bij de Provincie Noord-Holland zijn we gestart met de implementatie van BIM. De implementatie verloopt via een integrale aanpak en in overeenstemming met onze filosofie die wij enBLOC noemen.

De integrale aanpak van de BIM-implementatie heeft aandacht voor de volgende drie hoofdelementen: 1) commitment (draagvlak door de mens), 2) BIM (de techniek) en 3) LEAN (het proces). Corporeal en de Provincie Noord-Holland gaan het bij alle realisatieprojecten en gebiedscontracten werken met BIM.

En ook ‘achter de schermen’ wordt BIM gebruikt, bijvoorbeeld: bij het opstellen van statusrapporten door de afdeling Beleid van de Provincie Noord-Holland. Alle opgeleverde BIM-producten worden daarbij als functionele tools doorontwikkeld. Hiervoor gaan we samenwerken met de externe gebiedscontractpartners. Hierbij staat de veranderkundige kant van de implementatie centraal. Het is, geheel volgens onze filosofie, niet alleen een technische implementatie, maar ook een menselijke en procesmatige implementatie. 

1
Hoi, dit is Dirk Jan, kunnen we jou ergens mee helpen?
Powered by