Nieuws

Provincie Noord-Holland, BIM en de filosofie enBLOC

Bij de Provincie Noord-Holland zijn we gestart met de implementatie van BIM. De implementatie verloopt via een integrale aanpak en in overeenstemming met onze filosofie die wij enBLOC noemen.

De integrale aanpak van de BIM-implementatie heeft aandacht voor de volgende drie hoofdelementen: 1) commitment (draagvlak door de mens), 2) BIM (de techniek) en 3) LEAN (het proces). Corporeal en de Provincie Noord-Holland gaan het bij alle realisatieprojecten en gebiedscontracten werken met BIM.

En ook ‘achter de schermen’ wordt BIM gebruikt, bijvoorbeeld: bij het opstellen van statusrapporten door de afdeling Beleid van de Provincie Noord-Holland. Alle opgeleverde BIM-producten worden daarbij als functionele tools doorontwikkeld. Hiervoor gaan we samenwerken met de externe gebiedscontractpartners. Hierbij staat de veranderkundige kant van de implementatie centraal. Het is, geheel volgens onze filosofie, niet alleen een technische implementatie, maar ook een menselijke en procesmatige implementatie. 

Corporeal verzorgt BIM-basistrainingen

BIM is hot! Het werken met Bouw Informatie Modellen wordt aanbevolen door Aedes. Rijkswaterstaat stelt het werken met BIM verplicht en aannemers pronken ermee. Maar waarom eigenlijk?

Corporeal verzorgt een BIM Basistraining. Het doel van deze training is inzicht en inspiratie in het fenomeen BIM. Met het volgen van deze training heb je een helder beeld van hoe BIM jou en je organisatie gaat helpen. De opleidingskosten bedragen € 250 per persoon. Meld je nu aan voor deze opleiding.

Meer informatie over de BIM Basistraining vind je op de website www.watdoejijmorgen.nl/opleidingen/bim-basistraining.

Brainstorm BIM-event Rochdale op 14 mei 2019

De eerste brainstorm ter voorbereiding van het BIM-event bij Rochdale op 14 mei 2019. Veel ideeën en wilde plannen. Nu aan de slag met de uitwerking ervan.

Tijdens het BIM-event van Rochdale wordt onder meer een workshop gegeven. De workshop gaat over samenwerken met BIM. Het BIM-event is een uitstekende gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan over het werken met BIM. Geïnteresseerd om hierbij aanwezig te zijn? Neem contact op met dirkjan.kroon@corporeal.nl.

Plan van Aanpak van de Provincie Noord-Holland gereed

Het Plan van Aanpak voor de Provincie Noord-Holland is gereed én geaccordeerd!

In het plan wordt het groeipad uitgestippeld om in al de gebiedscontracten van de Provincie Noord-Holland op eenduidige manier data uit te wisselen tussen contractpartners (waaronder: Volkerinfra, BAM, DuraVermeer en Arcadis) en de provincie Noord-Holland. Deze data-uitwisseling vind plaats in BIM. Corporeal begeleidt en adviseert de provincie in dit traject.

En niet minder belangrijk: de directie van Provincie Noord-Holland en de aannemers hebben hun akkoord gegeven op het Plan van Aanpak BIM. Dus ook Corporeal gaat verder met dit enerverende proces en de implementatie!

Aan de slag voor Provincie Noord-Holland

Dirk Jan Kroon is creatief aan de slag voor zijn pitch op 21 februari bij de Provincie Noord-Holland. Stappen maken voor de implementatie van BIM. Succes Dirk Jan!

Na de pitch van Dirk Jan Kroon was het resultaat: een akkoord op een pilot! En een reactie van één van de aanwezigen: “Wat een ontzettend creatieve manier om een punt duidelijk te maken. Dat willen we vaker zo zien!”. Nu door met de volgende stap in de BIM-implementatie.

Ruud van der Star haalt LEAN Green Belt

In zijn reis naar het streven naar perfectie heeft Ruud van der Star vandaag zijn LEAN Green Belt gehaald via de Lean Consultancy Group (LCG). Gefeliciteerd Ruud namens het hele team van Corporeal.

Op naar de volgende Belt!

Corporeal verzorgt BIM-basistrainingen

Geïnteresseerd in BIM? Corporeal verzorgt (i.s.m. de Corporatie Academie) BIM-basistrainingen in april, mei en juni. Het doel  van deze training is inzicht en inspiratie in het fenomeen BIM.

De BIM-basistraining is relevant voor alle medewerkers die een relatie hebben met Vastgoed. Van assetmanagement, ontwikkeling, bouwuitvoering, onderhoud tot dataspecialisten. Bewustwording over BIM is van belang voor bouworganisaties: in het uitvoeren van je rol als bestuurder tot aan de opzichter.

Kijk voor meer informatie op de website van de Corporatie Academie.

Rochdale werkt vanaf 1 januari 2019 alle vastgoedprojecten in BIM uit

De communicatiestrategie voor een mooi bouwproject van woningcorporatie Rochdale staat op de rails.

Om dit proces perfect af te stemmen met de huurders, omwonenden en de gemeente is de planning gemaakt in twee LEAN-sessies, die door Corporeal zijn begeleid. Deze aanpak heeft een versnelling in het project van circa 3 maanden opgeleverd. En de deelnemers ervaarden deze LEAN-aanpak als zeer positief. Enkele reacties na afloop waren: “Lekker, dit geeft echt meer ruimte” en “Ja, dit voelt goed om samen ons werk echt af te stemmen”.

Dit bouwproject wordt uitgevoerd in BIM. Rochdale heeft besloten om vanaf 1 januari 2019 alle vastgoedprojecten in BIM uit te werken. Een goed besluit, want werken met BIM is slimmer, beter en (veel) leuker. Meer weten? Neem contact op met dirkjan.kroon@corporeal.nl.

BIM-event Provincie Noord-Holland

Eind november was het BIM-event van de Provincie Noord-Holland, mede georganiseerd door Corporeal. Onder de titel “Samen leveren met BIM” is gesproken over de vele voordelen van het werken met Building Information Modeling (BIM).

Corporeal. BIM – Lean – Commitment. Meer weten over wat BIM kan betekenen voor jouw organisatie? Neem contact op met dirkjan.kroon@corporeal.nl.

Werksessie ‘Datakwaliteit Gegevens’ bij Woonzorg Nederland

Gisteren organiseerde en begeleidde Corporeal samen met het MT van Woonzorg Nederland een werksessie ‘Datakwaliteit Gegevens’. De sessie leverde een formeel akkoord van het MT op over de verdere uitwerking van Data Governance. Dit akkoord is een eerste en belangrijke stap in de kwaliteitsborging van de vastgoed-data bij Woonzorg Nederland. Met dit akkoord kunnen we vol overtuiging door met de vervolgstappen.

Nieuwsgierig hoe we dit soort trajecten aanpakken? Neem voor meer informatie contact op met dirkjan.kroon@corporeal.nl of onno.speur@corporeal.nl.

Plan van Aanpak voor BIM bij Provincie Noord-Holland

Met de Provincie Noord-Holland en haar gebiedsaannemers maakt Corporeal een Plan van Aanpak voor de BIM implementatie 2019. Dit Plan van Aanpak betreft de data-uitwisseling bij infra onderhoudsprojecten. Vorige week begeleidde Corporeal de eerste sessie. Onze gemeenschappelijke ambitie is om eind 2019 een stevig begin met de implementatie te hebben gemaakt, zodat alle informatie zo snel mogelijk in BIM gedeeld kan worden. Tijdens deze eerste sessie hebben we hard gewerkt, van elkaar geleerd en met elkaar gelachen!

Corporeal. BIM-specialisten. Wij adviseren, implementeren en trainen. Meer weten? Neem contact op met dirkjan.kroon@corporeal.nl of onno.speur@corporeal.nl.

Gooweg 51 • 2203 AA • Noordwijk
Onno Speur +316 520 034 99 • Dirk Jan Kroon +316 833 953 08 • Ruud van der Star +316 48 333 884
info@corporeal.nl

Advies

Implementatie

Training

 

Volg ons:

  

1
Hoi, dit is Dirk Jan, kunnen we jou ergens mee helpen?
Powered by