Nieuws

BIM-event bij Rochdale

Op 14 mei 2019 was het BIM-event bij woningcorporatie Rochdale. In samenwerking met Corporeal organiseerde Rochdale dit event voor haar externe partners, zoals: architecten, constructeurs en aannemers. Bij het BIM-event waren ruim 50 mensen aanwezig. Een opkomst, die het belang van BIM aangeeft voor Rochdale en haar samenwerkingspartners.

Tijdens het BIM-event is ingegaan op de visie en ambities van Rochdale met betrekking tot BIM. Er vonden workshops plaats, waarbij het samenwerken in BIM centraal stond. In de workshops is onder meer ingegaan op de standaarden die gehanteerd worden en de te maken afspraken om de ketensamenwerking optimaal te laten verlopen. Uiteraard werd ook stil gestaan bij de toegevoegde waarde voor alle partijen van werken in BIM.

Kortom, het was een mooie dag met een goede opkomst én een nuttige opbrengst om mee verder te gaan. Wil je ook je organisatie verder brengen op het gebied van BIM en/of lijkt je een BIM-event voor je samenwerkingspartner(s) een goed idee? Neem dan contact met ons op!

Wet Kwaliteitsborging voor het bouwen aangenomen

Op 14 mei 2019 heeft de Eerste Kamer de Wet Kwaliteitsborging voor het bouwen aangenomen. Met deze wet is de consument beter beschermd. Zo komt er onder meer een kwaliteitscontroleur, die het bouwplan toetst op risico’s en op de bouwplaats controleert of het werk aan alle wettelijke bouwvoorschriften voldoet. Ook worden bouwers meer aansprakelijk voor de kwaliteit van hun bouwwerken.

Verantwoordelijk minister Kasja Ollongren van Binnenlandse Zaken is tevreden: “Het is een belangrijk moment omdat na jaren debat er nu brede parlementaire steun is voor een nieuw stelsel. Daarmee krijgen consumenten het bouwwerk waar ze recht op hebben en kunnen veiligheidsincidenten makkelijker worden voorkomen”.

BIM kan een belangrijke rol spelen bij het veiliger maken van bouwwerken. Wil je weten hoe? Neem contact op met Corporeal voor advies, implementatie en training in BIM.

Inspirerend (fiets)weekend!

Afgelopen weekend had het team van Corporeal een werk- en funweekend. Dat betekende: werken en tussendoor hard op de mountainbikepedalen ‘rammen’ in het Belgische Hotton.

Onze fietscoach Ramon heeft voor ons een clinic verzorgd (bekijk de website van de fietscoach). En hij heeft ons uitstekend ondersteund, zodat wij hard aan het werk konden 😉.

Als wederdienst heeft onze adviseur Ruud van der Star Ramon begeleid in de Logische Niveaus. Het doorlopen van de Logische Niveaus is een goede methode om de visie en missie van jouw bedrijf scherp te stellen. Het was fantastisch om Ramon de stappen te zien doorlopen en hem bewust te zien worden wat de werkelijke missie van zijn bedrijf is.

Ramon, bedankt dat je ons hebt getraind en ons hebt ontzorgd tijdens dit fantastische weekend!

Onno Speur geeft BIM-basistraining aan Hogeschool Rotterdam

Op dinsdag 7 mei gaf Onno Speur de BIM-basistraining aan vluchtelingen. De training werd gegeven aan de Hogeschool Rotterdam met medewerking van UAF, de Stichting voor Vluchteling-Studenten. Het UAF begeleidt vluchtelingen bij hun studie en bij het vinden van een baan die aansluit bij hun capaciteiten.

Alle deelnemers aan de BIM-basistraining hebben een technisch academische achtergrond. Enkelen hebben ervaring als architect of infra-ingenieur in hun land van herkomst. En ook de Nederlandse taal hebben ze al behoorlijk onder de knie. De UAF en de Hogeschool Rotterdam helpen deze dames en heren met hun opleiding, zodat ze aan de slag kunnen op de Nederlandse arbeidsmarkt. Kansen!

Corporeal heeft hen geholpen bij het bijbrengen van de basisbeginselen van BIM: wat is BIM en waar/hoe en waarom past men dit toe in de bouwsector? Het was een te gekke dag om met deze enthousiaste groep aan de slag te gaan. Het was genieten en nog mooier is dat de groep onwijs veel heeft geleerd.

Wie goed doet, goed ontmoet!

Laurens Moehn studeert Bouwtechnische Bedrijfskunde. Zijn afstudeeronderzoek gaat over de inzet van BIM bij verduurzamingsprojecten van de Amsterdamse woningcorporatie Eigen Haard. BIM-specialist Onno Speur heeft Laurens een handje geholpen bij het doorgronden van de materie.
 
Laurens, fijn dat ik je heb kunnen helpen. Veel succes met het afronden van je afstudeeronderzoek!

Heddes Bouw & Ontwikkeling werkt met BIM

Op maandag 29 april heeft Corporeal afscheid genomen van een topklant: Heddes Bouw & Ontwikkeling. Met trots kijkt Onno Speur terug op de samenwerking. En in het bijzonder op de stap, die we hebben gemaakt bij de implementatie van de BIM werkmethode bij Heddes.

Onno: “Bert Münster en Ard Botman, wat fantastisch dat we samen de Heddes Engineering in BIM een plek hebben gegeven in jullie organisatie. Succes en veel plezier met het werken in BIM bij al jullie projecten!”.

BIM-basistraining op 6 juni regio Rotterdam

BIM is hot! Het werken met Bouw Informatie Modellen wordt aanbevolen door Aedes. Rijkswaterstaat stelt het werken met BIM verplicht en aannemers pronken ermee. Maar waarom eigenlijk? Wat is het en wat maakt dat je hier als professional aan moet beginnen. Hoe richt je een bedrijfsorganisatie en projecten hierop in? En vooral: wat betekent BIM in de dagelijkse praktijk van verschillende rollen? Hierover (en meer) gaat de BIM-basistraining: over de impact op, en raakvlakken met verschillende functies binnen de woningcorporatie.

Deze BIM-basistraining wordt gegeven door Corporeal op 6 juni 2019 in de regio Rotterdam. Inschrijven kan via de website van Wat doe jij morgen? De deelnamekosten zijn € 250 per persoon. De training is van 9.00 uur tot 13.00 uur.

BIM basistraining regio Amsterdam

Vanmorgen gaven Dirk Jan Kroon en Ruud van der Star de BIM basistraining. Deze basistraining werd georganiseerd door De Corporatie Academie en uitgevoerd door Corporeal.

Tien deelnemers van verschillende woningcorporaties uit de regio Amsterdam deden mee aan de training. In een knallende ochtendsessie van vier uur werd de basis gelegd voor het werken met BIM. De basistraining werd afgesloten met de Business Case op één A4. Het verhaal in een notendop: we hebben geleerd, gewerkt en gelachen!

Onno Speur haalt certificaat bij Haagse Hogeschool

Deze week heeft Onno Speur zijn certificaat gehaald voor de module ‘Faciliteren en sturen van teams’. Onno volgt de opleiding Advies & Verandermanagement aan de Haagse Hogeschool. Deze module is een onderdeel van de opleiding.

De eerste reactie van Onno: “Keigaaf om te ervaren dat ik met deze kennis en vaardigheden van intuïtie naar bewust bekwaam ben gegaan”.

Planborden bij Rochdale: voorbereiden projectoverleg

Ruud van der Star begeleidt de voorbereidingen voor het overleg van verschillende projecten van Rochdale.

De projecten worden uitgevoerd in de Amsterdamse Dobbebuurt. De voorbereidingen gaan met behulp van de planborden van Corporeal, het enthousiasme en de professionaliteit van de collega’s plus – uiteraard – via onze werkwijze enBLOC, zodat de projecten LEAN worden gepland. 

Sportief de week afsluiten

Afsluiting van de week: een rondje op het mountainbike parcours in Noordwijk. De achtertuin van ons kantoor aan de Gooweg in Noordwijk.

De route loopt door bos en duin van Boswachterij Noordwijk. Het parcours is één lange ‘singletrack’, maar er is makkelijk een hele ronde van te maken door vanaf het eindpunt over het geasfalteerde fietspad terug naar het beginpunt te fietsen. De hoogteverschillen zijn niet groot maar af en toe wel wat steil. De route is niet al te zwaar, maar technisch wel moeilijk. 

Fijn weekend allemaal!

BIM-Basistraining enBLOC Hogeschool Rotterdam

De kogel is door de kerk. En YES, wat onwijs gave opdracht hebben we weer. Nu bij de Hogeschool Rotterdam.

Corporeal gaat vluchtelingen meehelpen in hun kansen op een mooie baan in de techniek. Dit doen wij door de BIM-basistraining enBLOC te geven aan een aantal groepen vluchtelingen. Met deze training krijgen ze nog meer kennis en bagage om carrière te maken in Nederland. Niet met de Bollen maar met met BIM.

Wij hebben er zin in!

KBM Groep en de visie op BIM

Vandaag heeft Onno Speur samen met de directie van de KBM Groep de visie op BIM gevormd. De BIM-visie is opgesteld door met de directie de Logische Niveaus te doorlopen.

De reactie van één de directieleden van KBM Groep: ”Onno, ik moet je heel erg bedanken. Dit heeft ons zoveel beter een beeld gegeven over waar we naartoe gaan met BIM!”

Meer dan tevreden opdrachtgevers dus. Daar doet Corporeal het voor!

Gooweg 51 • 2203 AA • Noordwijk
Onno Speur +316 520 034 99 • Dirk Jan Kroon +316 833 953 08 • Ruud van der Star +316 48 333 884
info@corporeal.nl

Advies

Implementatie

Training

 

Volg ons:

  

1
Hoi, dit is Dirk Jan, kunnen we jou ergens mee helpen?
Powered by