Nieuws

Start BIM-project bij Woonzorg Nederland

Corporeal is aan de slag bij Woonzorg Nederland. Woonzorg Nederland gaat over op BIM. Verstandig, want werken met BIM levert veel voordelen op. Voor de uitvoering van de eerste BIM-projecten leveren wij een BIM-coördinator en een BIM-manager.

Voor het eerste BIM-project van Woonzorg Nederland waren we op woensdag 30 oktober 2019 bij Hillen en Roosen. Hillen en Roosen hebben ruim een eeuw ervaring in de bouwwereld, een rijke historie! Zij zijn met name gespecialiseerd in binnenstedelijke nieuwbouw. Tom Bergmans en Evert Koning presenteerden hun visie op BIM bij het onderhoud van gebouwen en de woningen.

Met de focus op het eindresultaat en te weten wat er aan onderhoud moet gaan gebeuren, is in onze optiek het startpunt van BIM: ‘begin with the end in mind’. Volgende week gaan we verder met het organiseren van de engineering. Game on!

 

Cobouw: Samenwerken in BIM garandeert continuïteit

De ontwikkelingen in BIM zijn niet meer tegen te houden. Willem van der Plas, directeur van KBM Groep in Katwijk, is stellig van mening dat je als mkb-bouwbedrijf actief moet inspelen op een digitale, integrale samenwerking met bouwpartijen, zodat je bedrijf over tien jaar nog steeds overeind staat. Lees het hele artikel in Cobouw.

Onno Speur werkt als BIM- adviseur nauw samen met KBM Groep om de werkmethode te implementeren in de organisatie. Het personeel volgt trainingen en wordt begeleid. Om een niveau hoger te bereiken, is een mindset nodig op het gebied van techniek, processen en de mens. KBM focust zich nu sterk op het vinden van een goede aansluiting en de juiste manier van samenwerking met hun partners.

Onze collega Ruud van der Star werkte bij KBM Groep en heeft – voordat hij aan de slag ging bij Corporeal – het initiatief genomen om BIM binnen KBM te introduceren. Dankzij Ruud is er ook een mooie en succesvolle overdracht geweest van de werkzaamheden naar zijn voormalige en nieuwe collega’s. Sterk staaltje samenwerking!

Corporeal aan de slag bij Woonzorg Nederland

Corporeal gaat aan de slag bij Woonzorg Nederland! Woonzorg Nederland wil het leven van senioren betekenisvol verbeteren. Daarom biedt deze sociale huisvester haar bewoners een betaalbare, veilige én toegankelijke woning waar ze zelfstandig kunnen wonen.

Ook Woonzorg Nederland gaat over op BIM. Verstandig, want werken met BIM levert veel voordelen op. Voor de uitvoering van de eerste BIM-projecten leveren wij een BIM-coördinator en een BIM-manager.

We hebben er zin in en zijn verheugd dat we gaan starten met de vastgoedbrede BIM-implementatie bij deze mooie organisatie.

Even voorstellen: Lotte Horstman!

Op maandag 14 oktober 2019 begint Lotte Horstman bij Corporeal. In 2018 heeft Lotte deelgenomen aan een training van Corporeal via de Construction University / Brickton. Die training was enthousiast en bevatte een heldere boodschap, namelijk: in de bouw kunnen we nog zo veel leren als het gaat om informatie delen, communiceren en samenwerken.

Via het trainee-programma van Building Heroes is Lotte na ruim een jaar als werkvoorbereider bij Van Wijnen klaar gestoomd voor een tweede opdracht. De gelukkigen waar dit plaatsvindt: Corporeal! In en met het team van Corporeal wil ze haar kennis verbreden wat betreft BIM en LEAN, waarna ze het ontzettend tof zou vinden als ze die kennis weer met anderen mag delen.

Lotte woont samen met haar vriend in het mooie en levendige Amsterdam en houdt onder meer van reizen. Ze heeft een voorliefde voor Latijns-Amerika, vindt Spaans een hele mooie taal om te spreken én te leren. Ook maakt Lotte zo nu en dan een puzzel en tekent ze graag.

Lotte, van harte welkom en heel veel succes bij Corporeal!

BIM basis training Building Heroes 04-10-2019

BIM basis training Building Heroes 04-10-2019

Leuk dat je erbij was afgelopen vrijdag 4 oktober!

Zoals toegezegd kan je via deze link de sheets die wij hadden nog eens doornemen .

Succes en wie weet tot ziens!

Ruud en Onno

 

Gooweg 51 • 2203 AA • Noordwijk
Onno Speur +316 520 034 99 • Dirk Jan Kroon +316 833 953 08 • Ruud van der Star +316 48 333 884
info@corporeal.nl

Advies

Implementatie

Training

 

Volg ons:

  

Corporeal verzorgt BIM-basistraining bij Building Heroes i.s.m. Brickton

Op vrijdag 4 oktober geeft Corporeal een BIM-basistraining voor de talenten van Building Heroes Nederland in samenwerking met Brickton. Brickton is dé development hub van de bouwbranche. Hier komen professionals samen om zich te ontwikkelen.

We hebben er zin!

BIM is een werkmethodiek, waarbij in een 3D Bouw Informatie Model (BIM) integraal wordt samengewerkt door diverse disciplines in de bouwsector. Het werken met BIM zorgt voor intensief samenwerken en digitalisering. Het vergroot de efficiëntie van de organisatie en mobiliteit van de werknemers. Werken met BIM levert organisaties veel voordelen op.

Masterclass Projectmanagement en BIM

BIM-projectmanagement betekent in de kern: verantwoording nemen. In de eerste plaats door de opdrachtgever door een goed doordachte opdracht uit te zetten. Want een probleem is (bijna) altijd te herleiden naar de opdracht. De Masterclass Projectmanagement en BIM, ontwikkeld door Corporeal, geeft praktische handvatten en een aantal instrumenten om een BIM-project tot een groot succes te maken.

“We doen dat al jaren zo”, is veel gehoord. Dus worden projecten op eenzelfde manier aangepakt. Ook BIM-projecten worden vaak aangepakt alsof het een standaardproject is. En halverwege het project is iedereen verbaasd over de tegenvallende resultaten. Er wordt gewezen. Opdrachtgevers verzuchten: “Dit probleem had ik vroeger niet.”. En dat is echt – excusez le mot – bullshit. Althans, dat vinden wij van Corporeal. Een BIM-project vraagt namelijk om een serieus andere aanpak. En om een andere basishouding.

In de masterclass Projectmanagement en BIM leer je hoe en ga jij zelf aan de slag. We laten je in explosief tempo ervaren wat de essentie is van goed BIM-projectmanagement, wat daarvoor nodig is en vooral hoe jij dit kunt organiseren. Daarbij krijg je drie succesvolle instrumenten van Corporeal, die noodzakelijk zijn voor perfect BIM-projectmanagement. Na deze masterclass doe je het morgen al anders. Met meer plezier en met veel betere resultaten. Het geheim van de smid: omdat het project vanaf de basis al goed in elkaar steekt.

Deze Masterclass vindt plaats op 2 oktober op de BIM Onderwijsdag in Utrecht en is compleet uitverkocht. Maar geen probleem, want wil je meer weten over onze diensten, aanpak en masterclass? Neem contact op met Dirk Jan Kroon, Onno Speur en/of Ruud van der Star. We verzorgen graag een Masterclass bij jou op kantoor.

BIM-basistraining bij Rochdale

Op woensdag 11 september 2019 gaf Ruud van der Star een BIM-basistraining bij woningcorporatie Rochdale in Amsterdam. 

Werken met BIM vergroot de efficiëntie van de organisatie en de mobiliteit van de werknemers. BIM gaat over digitale vastgoedinformatie, waarbij de kracht zit in het feit dat deze verifieerbaar en toetsbaar is. Daarnaast verbetert BIM de werkprocessen en kwaliteitsborging. Door met BIM te gaan werken, versterkt de organisatie haar rol in het proces van bouwen, renoveren of beheren van de vastgoedportefeuille. Daarom werkt Rochdale met BIM.

Na afloop van de training reikte Ruud aan alle deelnemers het Corporeal-certificaat uit. Gefeliciteerd!

Corporeal biedt aan: BIM-coördinator

Corporeal biedt aan: jouw eigen BIM-coördinator! De BIM-coördinator is dé digitale opzichter van het virtuele gebouw. De coördinator zit als een betrouwbare en loyale ‘waakhond’ bovenop de kwaliteit van de BIM-modellen.

Wij hebben deze specialist nu voor jou beschikbaar. Geïnteresseerd? Neem contact op met Dirk Jan Kroon voor meer informatie over de directe inzet van onze BIM-coördinator. Dirk Jan is te bereiken via 06 833 953 08 en per mail: dirkjan.kroon@corporeal.nl.

Wij van Corporeal zijn specialisten op het gebied van BIM. Corporeal helpt bedrijven om met meer plezier betere resultaten te halen door slimmer te werken met digitale vastgoedinformatie. BIM, LEAN en organiseren op basis van Commitment zijn hierin de succesfactoren. We werken daarbij aan blijvend commitment van de verandering. Met als doel dat BIM en LEAN in het nieuwe DNA van de organisatie, haar medewerkers en haar ketenpartners is verankerd.

BIM Onderwijsdag 2 oktober 2019

Op 2 oktober 2019 verzorgt Corporeal een masterclass tijdens de BIM Onderwijsdag. Deze dag is hét congres, dat BIMmende bedrijven verbindt met de beste BIM-studenten en de laatste BIM-ontwikkelingen. Corporeal verzorgt op deze dag gaat de masterclass Projectmanagement.

Corporeal is trotse partner van de BIM Onderwijsdag. In zijn totaliteit vormen zowel bedrijven, overheid, onderwijsinstellingen en brancheorganisaties de organisatie voor deze dag. Deze vorm van organisatie en samenwerking is hard nodig om het tekort aan vakmensen en hoger opgeleiden tegen te gaan, de aansluiting tussen onderwijs en bedrijfsleven te bevorderen en af te stemmen op elk niveau.

De BIM Onderwijsdag vindt plaats in de Jaarbeurs te Utrecht. Klik hier voor het laatste nieuws over de Onderwijsdag. 

Op zoek naar een leuke baan?

Kom jij het team van Corporeal versterken? Wij zijn op zoek naar een BIM-manager en een LEAN-adviseur.

Ons bedrijf Corporeal groeit en daarom zoeken wij versterking. Wij van Corporeal zijn BIM en LEAN specialisten. We begeleiden onze opdrachtgevers bij het slimmer werken met BIM en LEAN. Hierbij staat onze werkwijze enBLOC centraal. We zoeken nieuwe collega’s, die als adviseur, projectleider of specialist aan de slag gaan. Ben jij de enthousiaste professional die ons vaste of flex team wil komen versterken? Je bent van harte welkom!

Corporeal helpt bedrijven om met meer plezier betere resultaten te halen door slimmer te werken met digitale vastgoedinformatie. BIM, LEAN en organiseren op basis van Commitment zijn hierin de succesfactoren. We werken daarbij aan blijvend commitment van de verandering. Met als doel dat BIM en LEAN in het nieuwe DNA van de organisatie, haar medewerkers en haar ketenpartners is verankerd.

Neem contact met ons op voor meer informatie over Corporeal en onze vacatures. Bel met Onno Speur +316 520 034 99 of Dirk Jan Kroon +316 833 953 08. 

BIM-basistraining bij Delta Wonen

Op donderdag 27 juni gaven Ruud van der Star en Dirk Jan Kroon van Corporeal een BIM-basistraining bij Delta Wonen. Delta Wonen verhuurt en onderhoudt zo’n 15.000 sociale huurwoningen in de gemeenten Zwolle, Kampen en Oldebroek.

Tijdens de BIM-basistraining krijgen de deelnemers een kijkje in de keuken. Naast BIM als werkmethodiek wordt ook de werkwijze enBLOC toegelicht. Er deden elf deelnemers mee aan de basistraining. 

Na de basistraining hebben alle deelnemers ons certificaat ontvangen. Dit certificaat is het bewijs van deelname aan de BIM-basistraining. Namens Corporeal willen we alle deelnemers feliciteren en bedanken voor de leuke dag!

Corporeal aan de slag bij Woonzorg Nederland

Corporeal gaat aan de slag bij Woonzorg Nederland. Woonzorg Nederland biedt haar bewoners een betaalbare, veilige en toegankelijke woning waar ze zelfstandig kunnen wonen.

De opdracht omvat – kort gezegd – het project datakwaliteit, dat we volgens de principes van enBLOC gaan implementeren. De opdracht volgt uit een eerdere opdracht en ondersteuning, die Corporeal afgelopen jaar heeft gegeven. Onze ondersteuning bestond onder meer uit het maken van een plan voor het professioneel aanpakken van het programma datakwaliteit. Nu gaan we het programma datakwaliteit implementeren in samenwerking met het managementteam en het bestuur van Woonzorg Nederland.

Paco de Mulder nieuwste aanwinst team Corporeal

Corporeal groeit. En daarom hebben we Paco de Mulder aangenomen. Paco komt ons team versterken en daar zijn we erg blij mee, want hij is een sociale, enthousiaste en oplossingsgerichte BIM implementatie-adviseur.

En ook is Paco creatief, analytisch, leergierig, eerlijk en flexibel. Door zijn jarenlange werkervaring is hij erg bekwaam in het vervullen van het scharnierpunt tussen visie, strategie en uitvoering. Paco werkt altijd aan een goed resultaat. Daarbij is het zijn doel om alle betrokken mensen in de organisatie mee te nemen.

Paco, we heten je van harte welkom en wensen je veel succes!

Gooweg 51 • 2203 AA • Noordwijk
Onno Speur +316 520 034 99 • Dirk Jan Kroon +316 833 953 08 • Ruud van der Star +316 48 333 884
info@corporeal.nl

Advies

Implementatie

Training

 

Volg ons:

  

1
Hoi, dit is Dirk Jan, kunnen we jou ergens mee helpen?
Powered by