Nieuws

Corporeal groeit!

Corporeal groeit en daarom kijken we naar de toekomst van ons bedrijf!

Onder de bezielende en deskundige begeleiding van Marije en Jasmijn van Freelancers United in Amsterdam hebben we gesproken over de ‘why, what & how’ van ons bedrijf. Met elkaar van gedachten wisselen over onderwerpen en zaken, die soms zo vanzelfsprekend lijken, maar hardop uitsprekend niet altijd zo vanzelfsprekend blijken te zijn.

Wat een super motiverende middag met mooie gesprekken en (leuk) spannend.

Corporeal Magazine #2

Lees het Corporeal magazine #2!

We hebben Judith Tillie geïnterviewd over het onderwerp Datakwaliteit. Judith werkt als manager Vastgoedsturing bij Woonzorg Nederland en is verantwoordelijk voor een goed verloop van dit project. En meer informatie over Brickton en de Construction University. Corporeal werkt met veel plezier samen met deze twee organisaties, waar kennis en talent centraal staan. Plus de Bouwhelden Podcast van Denise van Breemen met Dirk Jan Kroon. We geven ook een update over onze werkzaamheden bij de Amsterdamse woningcorporatie Rochdale. En dan ook nog wat foto’s van onszelf én de concrete voordelen van BIM. Het kan niet op…

Veel leesplezier.

Workshop Datakwaliteit

Nieuw in het assortiment: de workshop Datakwaliteit! Corporeal verzorgt deze workshop in samenwerking met De Corporatie Academie op 1 en 29 september plus 3 november 2020 in Amsterdam.

Schrijf je nu in – de kosten bedragen € 250 en de workshop duurt een dagdeel – en leer over de pijn van slechte data, maar vooral over wat goede data betekenen voor jouw organisatie. Je krijgt concrete handvatten aangereikt om te werken aan de kwaliteit van data. Kortom, deze workshop leert je werken met de juiste focus en de impact van datakwaliteit in een data-gedreven organisatie.

Corporeal verzorgt meer trainingen! In deze tijden van anderhalve-meter-afstand-houden uiteraard ook online. Klik hier voor ons volledige aanbod.

Corporeal aan de slag bij Habion

Corporeal is aan de slag bij Habion. Habion biedt ouderen een thuis. Verspreid over heel Nederland bezit Habion op ruim 120 locaties meer dan 11.000 wooneenheden voor ouderen. Extra aandacht hebben ze daarbij voor de kwetsbare ouderen. Bij het beheer en in de ontwikkeling van nieuwe projecten wordt regelmatig gevraagd wat ouderen zelf willen en kunnen. Zo komt Habion uit op nieuwe woonvormen en tevredener wonende ouderen.

training LEAN plannen

LEAN is hot! Processen verbeteren en slimmer samenwerken op de werkvloer met je Green Belt. Maar hoe zet je deze tools in bij projecten? Dat ga je leren in deze training bij De Corporatie Academie. Het doel van deze training is inzicht geven in, en praktische kennis over, het toepassen van LEAN plannen. Deze training is gericht op personen zonder of met beperkte kennis van of ervaring in LEAN. Het programma is uitermate geschikt voor: leidinggevenden, projectleiders, projectmanagers en werknemers die met LEAN in hun projecten willen starten.

De trainingen zijn gepland op 15 juli, 3 september en 13 oktober 2020 in de regio Amsterdam en kost € 250 per persoon. Kijk op de website van De Corporatie Academie voor meer informatie. Hier kan je je ook inschrijven.

En Corporeal verzorgt meer trainingen! In deze tijden van afstand houden uiteraard ook online. Klik hier voor ons volledige aanbod.

De concrete voordelen van werken met BIM

Ruim vier geleden waren Onno Speur en Dirk Jan Kroon bij Heembouw. Deze organisatie heeft veel ervaring opgedaan met BIM in nieuwbouwprojecten en in de renovatie van bedrijfsgebouwen en kantoren, maar bestaande woningcomplexen in 3D virtualiseren in BIM deden ze indertijd nog niet. Het leek ze dubbel en bijna zinloos werk: de ‘real life 3D versie’ bestaat immers al; is tastbaar en meetbaar. Dus waarom die extra moeite nemen?

Eigenlijk is het antwoord op die vraag heel simpel: omdat de kwaliteit verbetert en de kosten dalen. Dit onderbouwden we met vier bewezen en concrete voordelen van het gebruik van BIM in bestaande bouw. De voordelen zijn: 1) Inzicht meerjaren onderhoudsplan, 2) Heldere taak en opdrachtomschrijving – versterkt ketensamenwerking, 3) De voordelen van visualisatie en 4) Efficiency stijgt: kortere doorlooptijd projecten en besparing kosten. Dus uiteindelijk leveren deze vier voordelen – naast kwaliteit – geld op. Uit diverse praktijkvoorbeelden blijkt dat de inzet van BIM in bestaande bouw een besparing oplevert van 15% tot 20% van de totale begroting voor vastgoedbeheer en onderhoud.

Lees hier de blog van Heembouw, waarin deze voordelen worden toegelicht.

BIM-basistraining

Werkzaam in het vastgoed als corporatiemedewerker en altijd al willen weten wat BIM nu écht inhoudt? Volg dan onze BIM-basistraining via de De Corporatie Academie. Met het volgen van deze training heb je een helder beeld van hoe BIM jou en je organisatie verder gaat helpen. Bij zowel strategische vraagstukken als op de werkvloer. 

De training is op 15 september 2020 in de regio Amersfoort en kost € 510 per persoon. Kijk op de website van De Corporatie Academie voor meer informatie.

En Corporeal verzorgt meer trainingen! In deze tijden van afstand houden uiteraard ook online. Klik hier voor ons volledige aanbod.

Bouwhelden Podcast met Dirk Jan Kroon

Deze week maakt Denise van Breemen – werkzaam als Marketing Projectmanager bij Building Heroes – deze Bouwhelden podcast met onze eigen Dirk Jan Kroon.

Even lekker luisteren naar – onder meer – de stelling die Dirk Jan poneert, dat elk probleem is te herleiden naar de opdracht. En ook: de kwaliteit van samenwerken, vakmanschap en het benutten van talent. Plus: de waarde van fouten maken.

Online trainingen van Corporeal

Boek nu heel eenvoudig (en snel) een 1-op-1 ondersteuning of een BIM-basistraining, training LEAN-planning, Navisworks training of Solibri training.

Reserveer jouw online training in onze online reserveringsmodule. Nog een voordeel van 1-op-1 online leren: met onze persoonlijke begeleiding kan je zelf het tempo bepalen. Het boeken van een online training gaat heel makkelijk:

  1. Selecteer jouw training of ondersteuning
  2. Kies: trainer, datum en tijdstip van de online training
  3. Vul de contactgegevens in
  4. En klik op ‘Reserveer’

Op de dag van de training ontvangt je 15 minuten voor de training de benodigde gegevens, waarop je met je computer of laptop via internet de verbinding kan maken. Je komt dan in contact met onze trainer. Tijdens de traning kan je onder meer je beeldscherm delen. Dan kan onze trainer direct op jouw scherm meekijken en de uitleg geven, alsof de trainer naast je zit.

Professioneel aan de slag met Corporeal!

Thuiswerken? Wees Pro-Actief Zichtbaar!

Deze column van Dirk Jan Kroon gaat over: Pro-Actief Zichtbaar zijn. De column is gepubliceerd op Het Nationaal BIM Platform.

Perioden van maatschappelijke ontwrichting en onzekerheid kunnen de wereld ook nieuwe inzichten en mooie dingen opleveren. Zo droeg de tweede wereldoorlog bijvoorbeeld positief bij aan de vrouwenemancipatie. Omdat vrouwen – al werkende – lieten zien, dat de economie ook uitstekend draaide op hun (denk)kracht. Zal deze huidige crisis, veroorzaakt door Covid-19, ook bijdragen aan een nieuw maatschappelijk inzicht en handelen?

Goed en efficiënt communiceren
Nu we massaal in thuisisolatie zitten en de economie onder druk staat, zoeken we naar goede manieren om te blijven communiceren en werken. De technologische mogelijkheden daarvoor zijn talloos, alleen weten we nog niet altijd even goed hoe daar goed en efficiënt mee om te gaan. Nu we op het punt staan, dat we écht niet meer anders kunnen, worden we gedwongen om dit te leren. In sneltreinvaart.

Even vooropgesteld: we weten als professionals natuurlijk heus wel hoe te bellen of een videoconference bij te wonen. Daar gaat het ook niet over. De crux zit ’m in het bewust en efficiënt organiseren en communiceren. Met andere woorden: hoe houden we onze leidinggevende(n) en collega’s zo goed mogelijk op de hoogte? Zoals we dat ook deden in de kantoorsituatie: dat gesprekje bij de koffieautomaat, bij de lunch of onderweg naar het toilet. Goed en efficiënt communiceren zit nu eenmaal in de details.

Pro-Actief Zichtbaar
Wij bij Corporeal gebruiken de moderne technische toepassingen daarom ook om Pro-Actief Zichtbaar te zijn. Ik hoor u denken… “Wablieft?”. Nou, het digitale praatje bij de koffiezetautomaat. Wij delen actief informatie over wat we gaan doen: kort, bondig en concreet. Op gezette momenten, bijvoorbeeld elke week, zonder dat er direct om gevraagd wordt. Dat is Pro-Actief Zichtbaar. Op die manier weten onze opdrachtgevers en collega’s exact wat ze van ons kunnen verwachten. En uiteraard leveren we wat we gezegd hebben te leveren en ook daarover communiceren we helder. Kortom: 1) deel je aanpak en 2) deel je resultaten.

LEAN: kwaliteit, slim en standaard op afstand
Door deze updates zijn we bij Corporeal Pro-Actief Zichtbaar naar onze opdrachtgevers en collega’s toe. Bovendien het sluit het naadloos aan op onze LEAN manier van werken. Met LEAN werk je aantoonbaar aan de kwaliteit van je product en dienstverlening vanuit een gecontroleerd proces. In denken én doen. Met slimmere processen en met minder verspillingen in een wereld, waarin werken op afstand plotsklaps de standaard is geworden.

Preventieve maatregelen i.v.m. Corona-virus

Alle medewerkers van Corporeal volgen de uitgevaardigde richtlijnen/maatregelen van de overheid om de verspreiding van het Corona-virus tegen te gaan. 

Daarom passen wij onze dienstverlening aan en gaan we per direct over op telefoon- en videoconferences in plaats van persoonlijke ontmoetingen. Zo behouden we onze heldere communicatie en afstemming met onze klanten, en denken we aan uw en onze gezondheid.

We hebben het volste vertrouwen, dat we met #inventief samenwerken goed door deze spannende tijd heen komen. Voor meer informatie over de maatregelen uitgevaardigd door de overheid, klik hier.

Corporeal op Chaptr2 evenement in Amersfoort

Corporeal was aanwezig bij het Chaptr2 evenement in Amersfoort. Het evenement ging – in het kort – over datagedreven innovatie en focus.

Woningcorporaties beheren big data over hun eigendom en huurders. Met behulp van Artificiële Intelligentie (AI) kan uit deze data informatie worden gehaald die vervolgens weer waardevolle kennis kan opleveren. Egon L. van den Broek sprak tijdens de keynote over AI en big data. Inspirerend!

Dirk Jan Kroon aan de slag bij TenneT

​Deze maand is Dirk Jan Kroon aan de slag gegaan als programmamanager BIM bij TenneT op de afdeling Assetmanagement. We wensen je succes en plezier!

TenneT is een toonaangevende Europese netbeheerder met zijn belangrijkste activiteiten in Nederland en Duitsland. Met ruim 23.000 kilometer aan hoogspanningsverbindingen zorgt TenneT voor een betrouwbare en zekere elektriciteitsvoorziening aan circa 41 miljoen eindgebruikers.

Column Dirk Jan Kroon op Nationaal BIM Platform

De eerste column van Dirk Jan Kroon gaat over: visie. Deze column is gepubliceerd op Het Nationaal BIM Platform.

Visie op BIM: een moetje?
Mark Rutte zei ooit: “Visie is een olifant die je het uitzicht beneemt.” Maar hier sprak een door de wol geverfde politicus, die pragmatisch wilde overkomen. Daarnaast wilde Rutte de links georiënteerde politieke partijen laten zien dat de VVD liever handelt vanuit idealen dan dat de partij spreekt over vergezichten.

Waarde van visie als basis voor succes
In de praktijk zien veel organisaties heel goed de waarde van een heldere visie op een bepaald onderwerp. Zo ook op BIM. Een goede visie koppelt de strategische doelen van de organisatie aan de concrete implementatie van BIM binnen de organisatie. Op die manier wordt de inzet en het gebruik van BIM onlosmakelijk verbonden aan de ambities van de organisatie. Ook geeft het zicht op de (financiële) middelen die de organisatie inzet om BIM tot een succes te maken. Een visiedocument is de basis voor het Plan van Aanpak. Dit plan beschrijft onder meer op welke manier de uitrol van BIM gaat plaatsvinden, binnen welke periode en wie welke acties gaat uitvoeren.

Een visie is dus het logische startpunt om tot een succesvolle implementatie van BIM te komen, waarbij BIM een logisch onderdeel wordt van de werkwijze van een organisatie. Dat heeft inderdaad niks met politieke idealen van onze premier te maken, maar des te meer met verstandig ondernemen door professionals in een complex krachtenveld. Twee werelden van verschil.

Visie op BIM
Kortom, een visie op BIM is een fantastisch document dat de gehele organisatie informeert over de nut en noodzaak van BIM. Een handig en overzichtelijk naslagwerk dus, dat te zien is als collectief geheugen van de organisatie. Maar niet elke organisatie schrijft dagelijks een visie. Toch is een visie waardevol omdat duidelijk wordt welke middelen een organisatie moet inzetten. Daarmee is het voor iedereen helder wat er verwacht wordt en wat hen te doen staat.

Intelligent, ijzersterk geheugen en gericht op samenwerking
Zo bezien was die vergelijking met een olifant helemaal niet zo gek gekozen van onze minister-president. Olifanten staan namelijk vooral bekend om hun intelligentie, geheugen en natuurlijke manier van samenwerken.

Heereweg 348 • 2161 CC • Lisse
Onno Speur +316 520 034 99 • Dirk Jan Kroon +316 833 953 08 • Ruud van der Star +316 48 333 884
info@corporeal.nl

Advies

Implementatie

Training

 

Volg ons:

  

Open chat
1
Hoi, dit is Dirk Jan, kunnen we jou ergens mee helpen?
Powered by