Nieuws

Kees van Noppen aan de slag bij Corporeal

Per 1 februari 2021 is ons team versterkt met Kees van Noppen. Kees is geen onbekende van ons, want hij liep in 2018 een half jaar stage bij Corporeal. Deze stage was in het kader van zijn HBO opleiding ‘Business Studies Ondernemen’ aan de Hogeschool InHolland in Haarlem.

Dus toen Kees begin januari van dit jaar Dirk Jan benaderde, was een afspraak snel gemaakt. Het was als vanouds, maar dan met ruim twee jaar extra kennis en bagage. Vanaf dat moment ging het snel. Een tweede gesprek werd ingepland. En aan het eind van de maand was alles in kannen en kruiken.

Kees, gefeliciteerd en van harte welkom bij het team!

Thomas Broos tekent contract bij Corporeal

Vrijdag 15 januari 2021 was een dag om bij stil te staan, want toen tekenden Thomas Broos en Dirk Jan Kroon een contract. De ondertekening van dit contract betekent dat Thomas zich blijft inzetten voor Corporeal. Daar zijn we erg blij mee. We kijken met plezier en vertrouwen uit naar het vervolg van onze samenwerking!

Thomas is een zeer gewaardeerde kracht van Corporeal. Hij werkt sinds februari 2019 bij ons via het Building Heroes trainee-programma. Thomas combineert een ontwerpende houding met wetenschappelijke nieuwsgierigheid. Deze vinden hun basis in zijn opleiding Architectuur aan de TU Delft. Via het trainee-programma is hij werkzaam geweest bij Van Wijnen Harderwijk als BIM-regisseur en bij Lokhorst Bouw en Ontwikkeling als Virtueel Bouwer.

Sjoerd Beun per 1 januari 2021 aan de slag bij Corporeal

In het nieuwe jaar komt Sjoerd Beun in dienst van Corporeal. Van harte welkom, Sjoerd. We kijken uit naar een fantastische samenwerking!

Sjoerd gaat in het nieuwe jaar gelijk aan de slag in het (nieuwe) Datateam bij woningstichting Rochdale. Deze mooie en uitdagende opdracht gaat – kort gezegd – over veranderen en weerstand in het verbeteren van datakwaliteit en processen. Een fantastische opdracht bij een fantastische opdrachtgever.

Veerle van Es nieuwste aanwinst Corporeal

In het nieuwe jaar start Veerle van Es bij Corporeal. Yeah!! We zijn nu al enthousiast en kijken uit naar een fijne samenwerking.

Na haar studie aan de TU Delft is Veerle begonnen aan de Construction University van Building Heroes. Hier volgt ze een multi-company traineeship van in totaal drie jaar. Elk jaar wordt een andere functie uitgevoerd bij een andere organisatie. Veerle was al werkzaam bij Visser & Smit Bouw en Heembouw. En vanaf januari 2021 komt ze bij Corporeal werken.

Welkom Veerle!

White Paper Datakwaliteit

Onze wereld wordt met de dag digitaler. In alle sectoren, dus ook die van de woningcorporaties. De hoeveelheid data neemt daardoor ook toe. En data zijn onmisbaar. Op basis van data worden besluiten genomen, zijn vele mensen dagelijks bezig om analyses te maken, et cetera. Die data moeten dus van hoge kwaliteit zijn. Daarom heeft Paco de Mulder van Corporeal deze White Paper Datakwaliteit opgesteld.

De White Paper Datakwaliteit is te downloaden op onze website en gaat in op het belang van Datakwaliteit bij woningcorporaties. We vertellen over wat Datakwaliteit is en hoe je kan starten met een programma binnen de organisatie. Daarvoor hebben we een zes stappenmodel ontwikkeld. In zes overzichtelijke stappen laten we zien op welke manier de datakwaliteit in je organisatie op een gestructureerde manier wordt geborgd.

Corporeal lekker aan de slag bij Rochdale

Op pagina 43 en 44 van het magazine van Stedenbouw is een mooi artikel opgenomen over de metamorfose van de Dobbebuurt in Amsterdam West. Woningcorporatie Rochdale is hier gestart met de renovatie en verbetering van 189 bestaande woningen. Ook bij dit bouwproject is BIM en LEAN Plannen van meerwaarde.

Ruud van der Star is aan de slag bij Rochdale en betrokken bij de renovatie van de Dobbebuurt. De woningblokken maken deel uit van het Van Eesteren Buitenmuseum. Dat is een gebied met een typerend karakter voor nieuwbouwbuurten uit de jaren van de wederopbouw. Sinds 2008 heeft de Dobbebuurt ook het predicaat beschermd stadsgezicht.

Mooi renovatieproject van Coen Hagedoorn Bouwgroep en een terechte pluim voor het werken in BIM. Wij zijn dan ook trots op onze bijdrage bij Rochdale in het werken met BIM!

Corporeal groeit!

Corporeal groeit en daarom kijken we naar de toekomst van ons bedrijf!

Onder de bezielende en deskundige begeleiding van Marije en Jasmijn van Freelancers United in Amsterdam hebben we gesproken over de ‘why, what & how’ van ons bedrijf. Met elkaar van gedachten wisselen over onderwerpen en zaken, die soms zo vanzelfsprekend lijken, maar hardop uitsprekend niet altijd zo vanzelfsprekend blijken te zijn.

Wat een super motiverende middag met mooie gesprekken en (leuk) spannend.

Corporeal Magazine #2

Lees het Corporeal magazine #2!

We hebben Judith Tillie geïnterviewd over het onderwerp Datakwaliteit. Judith werkt als manager Vastgoedsturing bij Woonzorg Nederland en is verantwoordelijk voor een goed verloop van dit project. En meer informatie over Brickton en de Construction University. Corporeal werkt met veel plezier samen met deze twee organisaties, waar kennis en talent centraal staan. Plus de Bouwhelden Podcast van Denise van Breemen met Dirk Jan Kroon. We geven ook een update over onze werkzaamheden bij de Amsterdamse woningcorporatie Rochdale. En dan ook nog wat foto’s van onszelf én de concrete voordelen van BIM. Het kan niet op…

Veel leesplezier.

Workshop Datakwaliteit

Nieuw in het assortiment: de workshop Datakwaliteit! Corporeal verzorgt deze workshop in samenwerking met De Corporatie Academie op 1 en 29 september plus 3 november 2020 in Amsterdam.

Schrijf je nu in – de kosten bedragen € 250 en de workshop duurt een dagdeel – en leer over de pijn van slechte data, maar vooral over wat goede data betekenen voor jouw organisatie. Je krijgt concrete handvatten aangereikt om te werken aan de kwaliteit van data. Kortom, deze workshop leert je werken met de juiste focus en de impact van datakwaliteit in een data-gedreven organisatie.

Corporeal verzorgt meer trainingen! In deze tijden van anderhalve-meter-afstand-houden uiteraard ook online. Klik hier voor ons volledige aanbod.

Corporeal aan de slag bij Habion

Corporeal is aan de slag bij Habion. Habion biedt ouderen een thuis. Verspreid over heel Nederland bezit Habion op ruim 120 locaties meer dan 11.000 wooneenheden voor ouderen. Extra aandacht hebben ze daarbij voor de kwetsbare ouderen. Bij het beheer en in de ontwikkeling van nieuwe projecten wordt regelmatig gevraagd wat ouderen zelf willen en kunnen. Zo komt Habion uit op nieuwe woonvormen en tevredener wonende ouderen.

training LEAN plannen

LEAN is hot! Processen verbeteren en slimmer samenwerken op de werkvloer met je Green Belt. Maar hoe zet je deze tools in bij projecten? Dat ga je leren in deze training bij De Corporatie Academie. Het doel van deze training is inzicht geven in, en praktische kennis over, het toepassen van LEAN plannen. Deze training is gericht op personen zonder of met beperkte kennis van of ervaring in LEAN. Het programma is uitermate geschikt voor: leidinggevenden, projectleiders, projectmanagers en werknemers die met LEAN in hun projecten willen starten.

De trainingen zijn gepland op 15 juli, 3 september en 13 oktober 2020 in de regio Amsterdam en kost € 250 per persoon. Kijk op de website van De Corporatie Academie voor meer informatie. Hier kan je je ook inschrijven.

En Corporeal verzorgt meer trainingen! In deze tijden van afstand houden uiteraard ook online. Klik hier voor ons volledige aanbod.

De concrete voordelen van werken met BIM

Ruim vier geleden waren Onno Speur en Dirk Jan Kroon bij Heembouw. Deze organisatie heeft veel ervaring opgedaan met BIM in nieuwbouwprojecten en in de renovatie van bedrijfsgebouwen en kantoren, maar bestaande woningcomplexen in 3D virtualiseren in BIM deden ze indertijd nog niet. Het leek ze dubbel en bijna zinloos werk: de ‘real life 3D versie’ bestaat immers al; is tastbaar en meetbaar. Dus waarom die extra moeite nemen?

Eigenlijk is het antwoord op die vraag heel simpel: omdat de kwaliteit verbetert en de kosten dalen. Dit onderbouwden we met vier bewezen en concrete voordelen van het gebruik van BIM in bestaande bouw. De voordelen zijn: 1) Inzicht meerjaren onderhoudsplan, 2) Heldere taak en opdrachtomschrijving – versterkt ketensamenwerking, 3) De voordelen van visualisatie en 4) Efficiency stijgt: kortere doorlooptijd projecten en besparing kosten. Dus uiteindelijk leveren deze vier voordelen – naast kwaliteit – geld op. Uit diverse praktijkvoorbeelden blijkt dat de inzet van BIM in bestaande bouw een besparing oplevert van 15% tot 20% van de totale begroting voor vastgoedbeheer en onderhoud.

Lees hier de blog van Heembouw, waarin deze voordelen worden toegelicht.

BIM-basistraining

Werkzaam in het vastgoed als corporatiemedewerker en altijd al willen weten wat BIM nu écht inhoudt? Volg dan onze BIM-basistraining via de De Corporatie Academie. Met het volgen van deze training heb je een helder beeld van hoe BIM jou en je organisatie verder gaat helpen. Bij zowel strategische vraagstukken als op de werkvloer. 

De training is op 15 september 2020 in de regio Amersfoort en kost € 510 per persoon. Kijk op de website van De Corporatie Academie voor meer informatie.

En Corporeal verzorgt meer trainingen! In deze tijden van afstand houden uiteraard ook online. Klik hier voor ons volledige aanbod.

Bouwhelden Podcast met Dirk Jan Kroon

Deze week maakt Denise van Breemen – werkzaam als Marketing Projectmanager bij Building Heroes – deze Bouwhelden podcast met onze eigen Dirk Jan Kroon.

Even lekker luisteren naar – onder meer – de stelling die Dirk Jan poneert, dat elk probleem is te herleiden naar de opdracht. En ook: de kwaliteit van samenwerken, vakmanschap en het benutten van talent. Plus: de waarde van fouten maken.

Heereweg 348 • 2161 CC • Lisse
Onno Speur +316 520 034 99 • Dirk Jan Kroon +316 833 953 08 • Ruud van der Star +316 48 333 884
info@corporeal.nl

Advies

Implementatie

Training

 

Volg ons:

  

Open chat
1
Hoi, dit is Dirk Jan, kunnen we jou ergens mee helpen?
Powered by