Nieuws

BIM Onderwijsdag 2 oktober 2019

Op 2 oktober 2019 verzorgt Corporeal een masterclass tijdens de BIM Onderwijsdag. Deze dag is hét congres, dat BIMmende bedrijven verbindt met de beste BIM-studenten en de laatste BIM-ontwikkelingen. Corporeal verzorgt op deze dag gaat de masterclass Projectmanagement.

Corporeal is trotse partner van de BIM Onderwijsdag. In zijn totaliteit vormen zowel bedrijven, overheid, onderwijsinstellingen en brancheorganisaties de organisatie voor deze dag. Deze vorm van organisatie en samenwerking is hard nodig om het tekort aan vakmensen en hoger opgeleiden tegen te gaan, de aansluiting tussen onderwijs en bedrijfsleven te bevorderen en af te stemmen op elk niveau.

De BIM Onderwijsdag vindt plaats in de Jaarbeurs te Utrecht. Klik hier voor het laatste nieuws over de Onderwijsdag. 

BIM-basistraining bij Delta Wonen

Op donderdag 27 juni gaven Ruud van der Star en Dirk Jan Kroon van Corporeal een BIM-basistraining bij Delta Wonen. Delta Wonen verhuurt en onderhoudt zo’n 15.000 sociale huurwoningen in de gemeenten Zwolle, Kampen en Oldebroek.

Tijdens de BIM-basistraining krijgen de deelnemers een kijkje in de keuken. Naast BIM als werkmethodiek wordt ook de werkwijze enBLOC toegelicht. Er deden elf deelnemers mee aan de basistraining. 

Na de basistraining hebben alle deelnemers ons certificaat ontvangen. Dit certificaat is het bewijs van deelname aan de BIM-basistraining. Namens Corporeal willen we alle deelnemers feliciteren en bedanken voor de leuke dag!

Corporeal aan de slag bij Woonzorg Nederland

Corporeal gaat aan de slag bij Woonzorg Nederland. Woonzorg Nederland biedt haar bewoners een betaalbare, veilige en toegankelijke woning waar ze zelfstandig kunnen wonen.

De opdracht omvat – kort gezegd – het project datakwaliteit, dat we volgens de principes van enBLOC gaan implementeren. De opdracht volgt uit een eerdere opdracht en ondersteuning, die Corporeal afgelopen jaar heeft gegeven. Onze ondersteuning bestond onder meer uit het maken van een plan voor het professioneel aanpakken van het programma datakwaliteit. Nu gaan we het programma datakwaliteit implementeren in samenwerking met het managementteam en het bestuur van Woonzorg Nederland.

Paco de Mulder nieuwste aanwinst team Corporeal

Corporeal groeit. En daarom hebben we Paco de Mulder aangenomen. Paco komt ons team versterken en daar zijn we erg blij mee, want hij is een sociale, enthousiaste en oplossingsgerichte BIM implementatie-adviseur.

En ook is Paco creatief, analytisch, leergierig, eerlijk en flexibel. Door zijn jarenlange werkervaring is hij erg bekwaam in het vervullen van het scharnierpunt tussen visie, strategie en uitvoering. Paco werkt altijd aan een goed resultaat. Daarbij is het zijn doel om alle betrokken mensen in de organisatie mee te nemen.

Paco, we heten je van harte welkom en wensen je veel succes!

Corporeal bij Civil Infra Benelux

Op dinsdag 18 juni 2019 presenteerde Dirk Jan Kroon de werkwijze van Corporeal bij Civil Infra Benelux.

Civil Infra Benelux is een groep, die niet elke keer het wiel wil uitvinden. Het doel van deze groep is het delen van kennis en materiaal, zodat iedereen op een zo efficiënt mogelijke manier zijn uitdagingen op het gebied van infrastructuur kan verwezenlijken.De Civil Infra Benelux is in 2014 voortgekomen uit de Civil 3D Usergroup Benelux (opgericht in 2008).

Dirk Jan vertelde over de implementatie van BIM bij de Provincie Noord-Holland aan aan circa 160 toehoorders. Bekijk de presentatie voor de Civil3D gebruikersdag. De reacties uit de zaal waren leuk en inspirerend. We hebben gelachen en van elkaar geleerd. Wat helemaal past in de filosofie van Civil Infra Benelux.

Corporeal aan de slag bij Rochdale

Aanstaande maandag begint Onno Speur voor twee dagen per week aan een nieuwe opdracht bij woningcorporatie Rochdale. Rochdale huisvest zo’n 80.000 mensen in betaalbare huizen van goede kwaliteit. De woningen van Rochdale staan in de regio Amsterdam.

Vanaf 2019 werkt Rochdale bij alle vastgoedprojecten met BIM. Dit betekent, dat BIM aantoonbaar moet bijdragen aan de kwaliteit én een kostenbesparing moet opleveren. Deze kostenbesparing komt tot stand door het verlagen van onder meer de faalkosten en door een efficiëntere afstemming tussen interne afdelingen en ook tussen externe partijen.

Samen met de medewerkers van de afdeling Vastgoed gaat Onno de komende tijd aan de slag. Want: BIM-men doe je zelf! Met de professionele ondersteuning van Corporeal wordt de vastgoeddata van Rochdale geactualiseerd, gecomplementeerd en toegankelijk gemaakt.

BIM-event bij Rochdale

Op 14 mei 2019 was het BIM-event bij woningcorporatie Rochdale. In samenwerking met Corporeal organiseerde Rochdale dit event voor haar externe partners, zoals: architecten, constructeurs en aannemers. Bij het BIM-event waren ruim 50 mensen aanwezig. Een opkomst, die het belang van BIM aangeeft voor Rochdale en haar samenwerkingspartners.

Tijdens het BIM-event is ingegaan op de visie en ambities van Rochdale met betrekking tot BIM. Er vonden workshops plaats, waarbij het samenwerken in BIM centraal stond. In de workshops is onder meer ingegaan op de standaarden die gehanteerd worden en de te maken afspraken om de ketensamenwerking optimaal te laten verlopen. Uiteraard werd ook stil gestaan bij de toegevoegde waarde voor alle partijen van werken in BIM.

Kortom, het was een mooie dag met een goede opkomst én een nuttige opbrengst om mee verder te gaan. Wil je ook je organisatie verder brengen op het gebied van BIM en/of lijkt je een BIM-event voor je samenwerkingspartner(s) een goed idee? Neem dan contact met ons op!

Wet Kwaliteitsborging voor het bouwen aangenomen

Op 14 mei 2019 heeft de Eerste Kamer de Wet Kwaliteitsborging voor het bouwen aangenomen. Met deze wet is de consument beter beschermd. Zo komt er onder meer een kwaliteitscontroleur, die het bouwplan toetst op risico’s en op de bouwplaats controleert of het werk aan alle wettelijke bouwvoorschriften voldoet. Ook worden bouwers meer aansprakelijk voor de kwaliteit van hun bouwwerken.

Verantwoordelijk minister Kasja Ollongren van Binnenlandse Zaken is tevreden: “Het is een belangrijk moment omdat na jaren debat er nu brede parlementaire steun is voor een nieuw stelsel. Daarmee krijgen consumenten het bouwwerk waar ze recht op hebben en kunnen veiligheidsincidenten makkelijker worden voorkomen”.

BIM kan een belangrijke rol spelen bij het veiliger maken van bouwwerken. Wil je weten hoe? Neem contact op met Corporeal voor advies, implementatie en training in BIM.

Inspirerend (fiets)weekend!

Afgelopen weekend had het team van Corporeal een werk- en funweekend. Dat betekende: werken en tussendoor hard op de mountainbikepedalen ‘rammen’ in het Belgische Hotton.

Onze fietscoach Ramon heeft voor ons een clinic verzorgd (bekijk de website van de fietscoach). En hij heeft ons uitstekend ondersteund, zodat wij hard aan het werk konden 😉.

Als wederdienst heeft onze adviseur Ruud van der Star Ramon begeleid in de Logische Niveaus. Het doorlopen van de Logische Niveaus is een goede methode om de visie en missie van jouw bedrijf scherp te stellen. Het was fantastisch om Ramon de stappen te zien doorlopen en hem bewust te zien worden wat de werkelijke missie van zijn bedrijf is.

Ramon, bedankt dat je ons hebt getraind en ons hebt ontzorgd tijdens dit fantastische weekend!

Onno Speur geeft BIM-basistraining aan Hogeschool Rotterdam

Op dinsdag 7 mei gaf Onno Speur de BIM-basistraining aan vluchtelingen. De training werd gegeven aan de Hogeschool Rotterdam met medewerking van UAF, de Stichting voor Vluchteling-Studenten. Het UAF begeleidt vluchtelingen bij hun studie en bij het vinden van een baan die aansluit bij hun capaciteiten.

Alle deelnemers aan de BIM-basistraining hebben een technisch academische achtergrond. Enkelen hebben ervaring als architect of infra-ingenieur in hun land van herkomst. En ook de Nederlandse taal hebben ze al behoorlijk onder de knie. De UAF en de Hogeschool Rotterdam helpen deze dames en heren met hun opleiding, zodat ze aan de slag kunnen op de Nederlandse arbeidsmarkt. Kansen!

Corporeal heeft hen geholpen bij het bijbrengen van de basisbeginselen van BIM: wat is BIM en waar/hoe en waarom past men dit toe in de bouwsector? Het was een te gekke dag om met deze enthousiaste groep aan de slag te gaan. Het was genieten en nog mooier is dat de groep onwijs veel heeft geleerd.

Wie goed doet, goed ontmoet!

Laurens Moehn studeert Bouwtechnische Bedrijfskunde. Zijn afstudeeronderzoek gaat over de inzet van BIM bij verduurzamingsprojecten van de Amsterdamse woningcorporatie Eigen Haard. BIM-specialist Onno Speur heeft Laurens een handje geholpen bij het doorgronden van de materie.
 
Laurens, fijn dat ik je heb kunnen helpen. Veel succes met het afronden van je afstudeeronderzoek!

Heddes Bouw & Ontwikkeling werkt met BIM

Op maandag 29 april heeft Corporeal afscheid genomen van een topklant: Heddes Bouw & Ontwikkeling. Met trots kijkt Onno Speur terug op de samenwerking. En in het bijzonder op de stap, die we hebben gemaakt bij de implementatie van de BIM werkmethode bij Heddes.

Onno: “Bert Münster en Ard Botman, wat fantastisch dat we samen de Heddes Engineering in BIM een plek hebben gegeven in jullie organisatie. Succes en veel plezier met het werken in BIM bij al jullie projecten!”.

BIM-basistraining op 6 juni regio Rotterdam

BIM is hot! Het werken met Bouw Informatie Modellen wordt aanbevolen door Aedes. Rijkswaterstaat stelt het werken met BIM verplicht en aannemers pronken ermee. Maar waarom eigenlijk? Wat is het en wat maakt dat je hier als professional aan moet beginnen. Hoe richt je een bedrijfsorganisatie en projecten hierop in? En vooral: wat betekent BIM in de dagelijkse praktijk van verschillende rollen? Hierover (en meer) gaat de BIM-basistraining: over de impact op, en raakvlakken met verschillende functies binnen de woningcorporatie.

Deze BIM-basistraining wordt gegeven door Corporeal op 6 juni 2019 in de regio Rotterdam. Inschrijven kan via de website van Wat doe jij morgen? De deelnamekosten zijn € 250 per persoon. De training is van 9.00 uur tot 13.00 uur.

BIM basistraining regio Amsterdam

Vanmorgen gaven Dirk Jan Kroon en Ruud van der Star de BIM basistraining. Deze basistraining werd georganiseerd door De Corporatie Academie en uitgevoerd door Corporeal.

Tien deelnemers van verschillende woningcorporaties uit de regio Amsterdam deden mee aan de training. In een knallende ochtendsessie van vier uur werd de basis gelegd voor het werken met BIM. De basistraining werd afgesloten met de Business Case op één A4. Het verhaal in een notendop: we hebben geleerd, gewerkt en gelachen!

Onno Speur haalt certificaat bij Haagse Hogeschool

Deze week heeft Onno Speur zijn certificaat gehaald voor de module ‘Faciliteren en sturen van teams’. Onno volgt de opleiding Advies & Verandermanagement aan de Haagse Hogeschool. Deze module is een onderdeel van de opleiding.

De eerste reactie van Onno: “Keigaaf om te ervaren dat ik met deze kennis en vaardigheden van intuïtie naar bewust bekwaam ben gegaan”.

Gooweg 51 • 2203 AA • Noordwijk
Onno Speur +316 520 034 99 • Dirk Jan Kroon +316 833 953 08 • Ruud van der Star +316 48 333 884
info@corporeal.nl

Advies

Implementatie

Training

 

Volg ons:

  

1
Hoi, dit is Dirk Jan, kunnen we jou ergens mee helpen?
Powered by