Nieuws

Corporeal aan de slag bij Woonzorg Nederland: LEAN-plannen

Op woensdag 15 januari 2020 aan de slag bij Woonzorg Nederland. Samen met – de zeer betrokken samenwerkingspartners – aannemer Ooijevaar en Hooyschuur architecten en adviseurs zijn we begonnen aan een mooi renovatieproject.

Hooyschuur architecten & adviseurs is opgericht in 1974 en heeft drie pijlers: Nieuwbouw, Transformatie en Restauratie. Ook levert Hooyschuur ondersteunende diensten, samengevat: vastgoedconsultancy. Hierbij valt te denken aan haalbaarheidsonderzoeken en ontwikkelen van scenario’s. De bevlogen bouwers van Ooijevaar stammen uit een solide familiebedrijf, dat er voor zorgt dat de wensen van haar opdrachtgevers in de praktijk vertaald wordt, binnen budget en volgens planning. En daar waren we deze woensdag mee bezig: de planning op basis van LEAN-plannen!

Dankzij de ervaring van de betrokken partners en onze opdrachtgever is het gelukt om in één ochtend de fasen TO-UO tot aan start bouw te plannen. Netjes!

Ruud aan de slag bij Rochdale: renovatie Dobbebuurt in Amsterdam

De renovatie Dobbebuurt in Amsterdam gaat van start! Dit is een project van Woningstichting Rochdale, waar Corporeal nauw bij betrokken is.

In de eerste fase van dit project worden in totaal 301 woningen verduurzaamd en op hoog niveau gerenoveerd. De woningen worden van het gas afgehaald en aangesloten op stadswarmte. De Dobbebuurt is daarmee één van de eerste bestaande buurten in Amsterdam die ‘van het gas gaan’. Bouwbedrijf De Nijs renoveert 112 woningen van de zogeheten Berghoef-blokken (vernoemd naar architect Berghoef). Coen Hagedoorn Bouwgroep renoveert 189 woningen van de Holt-blokken. 

Tussen het initiatief en de start aanleg van het warmtenet zaten slechts 12 maanden. Deze strakke en snelle planning is tot stand gekomen met behulp van de LEAN-methodiek en de begeleiding van Ruud van der Star. Daardoor konden alle bij de ontwikkeling betrokken partijen – adviseurs, bewonersvertegenwoordiging, interne projectgroep, Gemeente Amsterdam, Bouwbedrijf M.J. de Nijs en Zonen B.V., Coen Hagedoorn Bouwgroep en Nuon/Vattenfall – de planning waarmaken.

Goed bezig, Ruud!

Corporeal magazine #1

We hebben er met z’n allen aan gewerkt en nu is ‘ie klaar: Corporeal magazine #1.

In dit eerste magazine laten we onze bevlogenheid en meerwaarde zien. Je leest onder meer over de opdrachtgevers waar we aan de slag zijn: KBM Groep, Rochdale en Woonzorg Nederland. We blikken ook kort terug op een aantal mijlpalen van 2019. En natuurlijk kijken we vooruit.

Plus: we vertellen in het magazine over de dienstverlening van Corporeal. Corporeal helpt bedrijven om met meer plezier betere resultaten te halen door slimmer te werken met digitale vastgoedinformatie. BIM, LEAN en organiseren op basis van Commitment zijn hierin de succesfactoren. Daarbij richten we ons onder meer op het optimaliseren van de kwaliteit van (vastgoed)data.

We hebben zin in 2020! We wensen iedereen een heel mooi nieuw jaar toe.

 

Workshop LEAN-plannen bij Woonzorg Nederland

Op 17 december 2019 gaf Dirk Jan Kroon een workshop LEAN-plannen bij Woonzorg Nederland. Met het doorlopen van een LEAN-game hebben de (enthousiaste) deelnemers geleerd hoe ze met hun team een LEAN-planning maken. Dat betekent kort gezegd: samen slimmer en leuker samenwerken op basis van commitment!

Corporeal is specialist op het gebied van BIM. Wij helpen bedrijven om met meer plezier betere resultaten te halen door slimmer te werken met digitale vastgoedinformatie. BIM, LEAN en organiseren op basis van Commitment zijn hierin de succesfactoren. Daarbij werken we aan blijvend commitment van de verandering. Met als doel dat BIM en LEAN in het nieuwe DNA van de organisatie, haar medewerkers en haar ketenpartners is verankerd.

Corporeal aan de slag bij KBM Groep

Lotte Horstman is gestart bij KBM Groep. Lotte gaat de werkvoorbereiding begeleiden en trainen. Met deze begeleiding en training wordt de kennis en kunde van alle collega’s op het gebied van BIM op gelijk niveau gebracht. 

KBM Groep is een familiebedrijf met de wortels in de Katwijkse samenleving. Dit bedrijf is actief op de terreinen: ontwikkeling, bouw, onderhoud en verduurzaming en hebben een flinke actieradius. Ze zijn te vinden op tal van plekken in Zuid- en Noord-Holland.

Het doel van KBM is om het komende jaar BIM level 2 te bereiken. Organisatiebreed. We gaan ervoor!

Corporeal verzorgt BIM-basistrainingen voor woningcorporaties i.s.m. de Corporatie Academie

BIM is hot! Het werken met Bouw Informatie Modellen wordt aanbevolen door Aedes. Rijkswaterstaat stelt het werken met BIM verplicht en aannemers pronken ermee. Maar waarom eigenlijk? Wat is het en wat maakt dat je hier als professional aan moet beginnen. Hoe richt je een bedrijfsorganisatie en projecten hierop in. En vooral, wat betekent BIM in de dagelijkse praktijk van verschillende rollen. Dit gaat dus over de impact op, en raakvlakken met verschillende functies binnen de woningcorporatie.

Het doel van de BIM-basistraining voor woningcorporaties is inzicht krijgen en inspiratie opdoen in het fenomeen BIM. Met het volgen van deze basistraining heb je een helder beeld van hoe BIM jou en jouw organisatie gaat helpen. Bij zowel strategische vraagstukken als op de werkvloer. Doordat je kennis hebt van de ervaringen en visie’s van verschillende toonaangevende instanties, zoals: BIM-loket, Aedes, verschillende woningcorporaties, Rijksvastgoedbedrijf en vooruitstrevende bouwers. Door deze basistraining sta je sterk in je schoenen als gesprekspartner voor opdrachtnemers.

De BIM-basistrainingen voor woningcorporaties zijn gepland op 25 februari, 14 april en 15 september 2020. De kosten bedragen € 510 per persoon. Meer informatie vind je op de website van de Corporatie Academie. Hier kan je je ook inschrijven.

Corporeal verzorgt BIM-kennissessie bij DHM-infra

Corporeal verzorgde deze week – met veel plezier en toewijding – een BIM-kennissessie bij DHM-infra. BIM is een werkmethodiek, waarbij in een 3D Bouw Informatie Model (BIM) integraal wordt samengewerkt door diverse disciplines in de bouwsector. Het werken met BIM zorgt voor intensief samenwerken en digitalisering.

DHM-infra is een managementadviesbureau in de civiele techniek, dat verbindt en verrijkt. Dit adviesbureau verbindt opdrachtgevers, marktpartijen en professionals. Zo delen ze hun kennis, waardoor nieuwe kennis wordt gecreëerd en oplossingen worden aangeboden die er toe doen.

De groep professionals, die de BIM-kennissessie volgde, was enthousiast en leergierig. En dat is erg fijn, want Corporeal werkt nauw samen met onze opdrachtgevers. We staan letterlijk bij en met je op de werkvloer en werken samen met de werknemers om het einddoel te halen.

Corporealdag

Op vrijdag 15 november 2019 organiseerde Corporeal een Corporealdag. Het hele team van Corporeal was aanwezig. Op deze dag veel aandacht voor lichaam en geest. En uiteraard lekker eten en tijd om met elkaar te praten en reflecteren.

Ninouk Hehenkamp en Niels Mooij hebben ons tijdens deze dag fantastisch begeleid en verzorgd. Waarvoor veel dank! De dag werd afgesloten met een ijsbad en sauna. Dat wil zeggen… voor wie dat wilde.

 

Start BIM-project bij Woonzorg Nederland

Corporeal is aan de slag bij Woonzorg Nederland. Woonzorg Nederland gaat over op BIM. Verstandig, want werken met BIM levert veel voordelen op. Voor de uitvoering van de eerste BIM-projecten leveren wij een BIM-coördinator en een BIM-manager.

Voor het eerste BIM-project van Woonzorg Nederland waren we op woensdag 30 oktober 2019 bij Hillen en Roosen. Hillen en Roosen hebben ruim een eeuw ervaring in de bouwwereld, een rijke historie! Zij zijn met name gespecialiseerd in binnenstedelijke nieuwbouw. Tom Bergmans en Evert Koning presenteerden hun visie op BIM bij het onderhoud van gebouwen en de woningen.

Met de focus op het eindresultaat en te weten wat er aan onderhoud moet gaan gebeuren, is in onze optiek het startpunt van BIM: ‘begin with the end in mind’. Volgende week gaan we verder met het organiseren van de engineering. Game on!

 

Cobouw: Samenwerken in BIM garandeert continuïteit

De ontwikkelingen in BIM zijn niet meer tegen te houden. Willem van der Plas, directeur van KBM Groep in Katwijk, is stellig van mening dat je als mkb-bouwbedrijf actief moet inspelen op een digitale, integrale samenwerking met bouwpartijen, zodat je bedrijf over tien jaar nog steeds overeind staat. Lees het hele artikel in Cobouw.

Onno Speur werkt als BIM- adviseur nauw samen met KBM Groep om de werkmethode te implementeren in de organisatie. Het personeel volgt trainingen en wordt begeleid. Om een niveau hoger te bereiken, is een mindset nodig op het gebied van techniek, processen en de mens. KBM focust zich nu sterk op het vinden van een goede aansluiting en de juiste manier van samenwerking met hun partners.

Onze collega Ruud van der Star werkte bij KBM Groep en heeft – voordat hij aan de slag ging bij Corporeal – het initiatief genomen om BIM binnen KBM te introduceren. Dankzij Ruud is er ook een mooie en succesvolle overdracht geweest van de werkzaamheden naar zijn voormalige en nieuwe collega’s. Sterk staaltje samenwerking!

Corporeal aan de slag bij Woonzorg Nederland

Corporeal gaat aan de slag bij Woonzorg Nederland! Woonzorg Nederland wil het leven van senioren betekenisvol verbeteren. Daarom biedt deze sociale huisvester haar bewoners een betaalbare, veilige én toegankelijke woning waar ze zelfstandig kunnen wonen.

Ook Woonzorg Nederland gaat over op BIM. Verstandig, want werken met BIM levert veel voordelen op. Voor de uitvoering van de eerste BIM-projecten leveren wij een BIM-coördinator en een BIM-manager.

We hebben er zin in en zijn verheugd dat we gaan starten met de vastgoedbrede BIM-implementatie bij deze mooie organisatie.

Even voorstellen: Lotte Horstman!

Op maandag 14 oktober 2019 begint Lotte Horstman bij Corporeal. In 2018 heeft Lotte deelgenomen aan een training van Corporeal via de Construction University / Brickton. Die training was enthousiast en bevatte een heldere boodschap, namelijk: in de bouw kunnen we nog zo veel leren als het gaat om informatie delen, communiceren en samenwerken.

Via het trainee-programma van Building Heroes is Lotte na ruim een jaar als werkvoorbereider bij Van Wijnen klaar gestoomd voor een tweede opdracht. De gelukkigen waar dit plaatsvindt: Corporeal! In en met het team van Corporeal wil ze haar kennis verbreden wat betreft BIM en LEAN, waarna ze het ontzettend tof zou vinden als ze die kennis weer met anderen mag delen.

Lotte woont samen met haar vriend in het mooie en levendige Amsterdam en houdt onder meer van reizen. Ze heeft een voorliefde voor Latijns-Amerika, vindt Spaans een hele mooie taal om te spreken én te leren. Ook maakt Lotte zo nu en dan een puzzel en tekent ze graag.

Lotte, van harte welkom en heel veel succes bij Corporeal!

BIM basis training Building Heroes 04-10-2019

BIM basis training Building Heroes 04-10-2019

Leuk dat je erbij was afgelopen vrijdag 4 oktober!

Zoals toegezegd kan je via deze link de sheets die wij hadden nog eens doornemen .

Succes en wie weet tot ziens!

Ruud en Onno

 

Heereweg 348 • 2161 CC • Lisse
Onno Speur +316 520 034 99 • Dirk Jan Kroon +316 833 953 08 • Ruud van der Star +316 48 333 884
info@corporeal.nl

Advies

Implementatie

Training

 

Volg ons:

  

Corporeal verzorgt BIM-basistraining bij Building Heroes i.s.m. Brickton

Op vrijdag 4 oktober geeft Corporeal een BIM-basistraining voor de talenten van Building Heroes Nederland in samenwerking met Brickton. Brickton is dé development hub van de bouwbranche. Hier komen professionals samen om zich te ontwikkelen.

We hebben er zin!

BIM is een werkmethodiek, waarbij in een 3D Bouw Informatie Model (BIM) integraal wordt samengewerkt door diverse disciplines in de bouwsector. Het werken met BIM zorgt voor intensief samenwerken en digitalisering. Het vergroot de efficiëntie van de organisatie en mobiliteit van de werknemers. Werken met BIM levert organisaties veel voordelen op.

Heereweg 348 • 2161 CC • Lisse
Onno Speur +316 520 034 99 • Dirk Jan Kroon +316 833 953 08 • Ruud van der Star +316 48 333 884
info@corporeal.nl

Advies

Implementatie

Training

 

Volg ons:

  

Open chat
1
Hoi, dit is Dirk Jan, kunnen we jou ergens mee helpen?
Powered by