lef, optimisme en energie

DIENSTEN

Corporeal biedt maatwerk en standaard producten. Ons maatwerk is bedoeld om naadloos aan te sluiten op jou, je organisatie, je mensen en hun omgeving. De standaard producten zijn kant en klaar om zo af te nemen, dus plug and play.

Maatwerk

Ons maatwerk is bedoeld om naadloos aan te sluiten op jou, je organisatie, je mensen en hun omgeving

BIM organisatie advies:

BIM organisatie advies is voor jou bedrijf bedoelt om succesvol met BIM te gaan werken. Samen brengen we de huidige situatie in kaart. En bepalen welke aanpak, bedrijfsmatig en gedragsmatig, nodig zijn om succesvol met BIM te gaan werken. Daarbij sluiten we aan waar de organisatie al mee bezig is. Met ons BIM organisatie advies kun je zelfstandig aan de slag. Producten die we samen gaan schrijven zijn bijvoorbeeld: visie, ambitie, business case, leidraad, protocol of plan van aanpak. Wij bieden kennis en ervaring met BIM organisatie vraagstukken, samen met een kundige frisse blik. Ons motto is: bimmen doe je zelf.

BIM implementatie begeleiding:

Onze focus ligt erop jou en je organisatie zelfstandig de BIM ontwikkeling te laten doormaken. We sluiten aan op de context van jou organisatie. En helpen jullie zelfstandig keuzes te maken voor bijvoorbeeld producten, processen en leveranciers. Daarbij werken we aan blijvend commitment van de verandering. Met als doel dat BIM in het nieuwe DNA van de organisatie en haar medewerkers is verankerd. Wij bieden kennis en ervaring met BIM organisatie vraagstukken, samen met een kundige frisse blik.

BIM basistraining:

Met deze training krijgt uw organisatie een algemene kennis over BIM. De deelnemers worden bewust gemaakt van wat BIM voor hun rol en de organisatie kan betekenen. Aan het einde van de training heeft u een gezamenlijke visie over BIM. Dit geeft een energieke start voor het implementeren van BIM in uw organisatie.

BIM verdiepingstraining:

Met de verdiepingstraining wordt ingezoomd op onderwerpen die specifiek voor uw organisatie van belang zijn. Deze training is afgestemd op uw organisatie en medewerkers. Aan het einde van deze training hebben de deelnemers een plan wat zij anders gaan doen. Wij bieden de volgende verdiepingstrainingen:

 • BIM regie –opdrachtgeverschap
 • BIM bouwteam vs aanbesteding
 • BIM & LEAN engineering voor ontwerpteams en projectleiders
 • BIM calculatie
 • BIM werkvoorbereiding
 • BIM in de fabriek
 • BIM op de bouwplaats
 • BIM beheer & onderhoud

BIM Executive coaching:

Executive coaching is voor jou als directeur, ondernemer of topmanager bedoelt om jou en je organisatie verder in BIM te ontwikkelen. Executive coaching fungeert als een sparring partner en de coaches kunnen hun ervaring vanuit de praktijk met u delen. Zij weten als geen ander met welke vraagstukken u geconfronteerd wordt en bieden u een combinatie van inspiratie, ervaring, expertise, structuur en een klankbord. Executive coaching is maatwerk want jou vraag is uniek. De executive coaching van Corporeal richt zich op:

 • Betere beslissingen.
 • Meer ideeën en opties voor vraagstukken.
 • Hoogwaardige aandacht en zorg voor belangrijke actuele vraagstukken van de organisatie.
 • Een hoger zelfbewustzijn.

BIM leadership coaching:

Professional coaching is voor jou als ontwikkelaar, projectleider of kartrekker bedoelt om jou en je (team)prestaties gerelateerd in het werken met BIM verder te ontwikkelen. Leadership coaching fungeert als een sparring partner en de coaches kunnen hun ervaring vanuit de praktijk met u delen. Zij weten als geen ander met welke vraagstukken jij geconfronteerd wordt en bieden u een combinatie van inspiratie, ervaring, expertise, structuur en een klankbord. Leadership coaching is maatwerk want jou vraag is uniek. De executive coaching van Corporeal richt zich op: Helpt bij concrete vraagstukken als, hoe start ik een BIM team, hoe geef ik effectief leiding aan BIM teams, welke opdrachtvorm is succesvol,hoe behoud ik sturing tijdens intensieve samenwerking met BIM.

BIM professional coaching

Professional coaching is voor jou als professional (calculator, werkvoorbereider) bedoelt om jou en je prestaties gerelateerd in het werken met BIM verder te ontwikkelen. Je wilt weten hoe jij Professional coaching fungeert als een sparring partner en de coaches kunnen hun ervaring vanuit de praktijk met u delen. Zij weten als geen ander met welke vraagstukken u geconfronteerd wordt en bieden u een combinatie van inspiratie, ervaring, expertise, structuur en een klankbord. Executive coaching is maatwerk want jou vraag is uniek. De executive coaching van Corporeal richt zich op: Vergroten van je persoonlijke

BIM team coaching:

Team coaching is gericht voor de totale groep om in staat te stellen met overtuiging resultaten te behalen. Team samenstelling en de invloed ervan op de teamprestaties. Welke afspraken, omgang, communicatie is daarvoor nodig. Welk Team coaching maakt fundamentele voorwaarden op een constructieve manier bespreekbaar en zet de hele groep als verzameling individuen in hun kracht. De ambitie van Corporeal is te streven naar een zelfsturend team, door te werken aan:

 • Verbeteren communicatie
 • Verbeteren doelen stellen
 • Verbeteren taakverdeling

Standaard producten

Onze standaard producten zijn kant en klaar om zo af te nemen, plug and play

contractscan

Met de contractscan beoordelen en verbeteren wij contracten wat betreft BIM (en LEAN). Dit betreffen alle contracten met adviseursontwerp, zoals architect, constructeur, installatieadviseur, bouwkostenadviseur en ook aannemers en leveranciers.

offertescan

Met de offertescan beoordelen en verbeteren wij offertes wat betreft BIM (en LEAN). Dit betreffen alle offertes door adviseursontwerp, zoals architect, constructeur, installatieadviseur, bouwkostenadviseur en ook aannemers en leveranciers.

evaluatie

organisatie

Hoe staat het met de BIM (en LEAN) ontwikkeling van uw organisatie? Wat gaat er goed en wat kan er beter? Welke volgende stappen passen het best bij de positie en ontwikkeling van uw organisatie en mensen?

projectteams

Met de evaluatie gericht op BIM (en LEAN) van projectteams geven wij pragmatisch inzicht in de geleverde prestaties, met als doel het vastleggen van leerpunten voor uw organisatie.

partnerselectie

aannemers, adviseurs en leveranciers; gesprekken tbv het doorgronden van effectief werken (BIM / LEAN / etc etc..)

projecten, korte duur samenwerking

langdurige samenwerking

HR werving & selectie

personeel BIM en LEAN

producten

Handleiding LEAN Engineering,

SMART prestatiematrix,

Contracten team,

Gedrag document,

Ambitie document

BIM protocol